5 voorwaarden voor een succesvolle onderhandeling

17 juli 2018

De onderhandelingsfase is een belangrijke fase van de mediation. Dit is waar partijen tot een oplossing proberen te komen. Bij normale onderhandelingen zullen partijen niet altijd bereid zijn om het achterste van hun tong te laten zien, maar in de onderhandelingsfase van de mediation is het juist wel goed om open te zijn over de wederzijdse belangen. Zo is er de mogelijkheid om tot creatievere oplossingen te komen, waarbij beide partijen zoveel mogelijk krijgen wat ze willen.

 

Er wordt bij mediation onderhandeld volgens de Harvard methode, waarbij een aantal hoofdregels worden gebruikt:

1.

Koppel de mensen los van het probleem. Je kunt het oneens zijn over wat er moet gebeuren, maar respecteer de andere partij en je relatie met hem. Je hebt hem nodig!

2.

Zorg dat je je op de belangen richt, niet op de ingenomen posities. De positie die wordt ingenomen (de spreekwoordelijke hakken in het zand) is het eerste waar je op stuit, maar het is veel belangrijker uit te vinden wat de andere partij nou eigenlijk echt wil bereiken. Zoek de onderliggende belangen!

3.

Probeer een oplossing te vinden die tegemoet komt aan de belangen van beide partijen. Dit biedt de meeste kans van slagen. Je kunt een brainstormsessie gebruiken om een aantal opties te verzinnen. Koppel dit los van het beslissen, dat komt later wel. Opties die wederzijds voordeel opleveren, maken het beslissen makkelijker!

4.

Zorg voor objectieve criteria. Als je er zelf niet direct uitkomt is het goed dat je de opties kunt afzetten tegen wat gebruikelijk is in de maatschappij. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan marktwaarde, precedenten, wetenschappelijk onderzoek, enz.

5.

Ontwikkel voor jezelf een BAZO (Beste Alternatief Zonder Overeenkomst) en zorg dat je hierop kunt terugvallen als de onderhandelingen niet slagen. Bedenk dus wat je mogelijkheden zijn als er geen overeenkomst wordt bereikt. Als je goed weet wat je wilt en wat de alternatieven zijn, hoef je je niet onnodig onder druk laten zetten!

Onderhandelen is altijd lastig, of het nou over een zakelijk/financieel geschil gaat, een arbeidsgeschil, de verkoop van een huis of auto of bijvoorbeeld een omgangsregeling voor de kinderen. Met voldoende voorbereiding en eventueel onder begeleiding van een onafhankelijke derde, kun je soms tot betere resultaten komen dan je van tevoren had kunnen hopen.

Hierboven staan in het kort de belangrijkste punten, die bij onderhandelen gelden, op een rijtje. Als je meer over de onderhandelingsfase bij mediation wilt weten (of over onderhandelen in het algemeen) en er dieper op in wilt gaan, stuur dan een PM, ik help je graag verder.

  • 06 42199321
  • info@julliemediation.nl
  • Cornelis Speelmanlaan 2, 2024AP Haarlem

Als u meer informatie wilt, kunt u uw gegevens hieronder achterlaten. Wij reageren binnen één werkdag. Voor spoedeisende zaken kunt u direct bellen met 06-42199321.