Oplossingsgericht coachen

De Oplossingsgerichte Coach

Peter Wortel is Oplossingsgerichte Coach en heeft de coachopleiding gevolgd bij het Centrum voor Conflicthantering (CvC) te Haarlem.

 

Oplossingsgericht Coachen (Solution Focused).
In individuele gesprekken werken jij en je coach aan het bereiken van jouw persoonlijke doelen. In drie tot vijf sessies onderzoeken we wat voor mogelijke oplossingen er zijn voor de problemen die je in je werk of in je persoonlijke leven ervaart.

Team Coaching
De Oplossingsgerichte Coachingsmethode is zeer geschikt voor Teamcoaching.
De Teamcoach onderzoekt samen met het team wat de veranderbehoefte is, met als doel om de samenwerking binnen het team, en ook de interactie naar buiten toe te optimaliseren.

Wat is Oplossingsgericht Coachen?
De Oplossingsgerichte Coaching komt voort uit de ideeën van Insoo Kim Berg en Steve de Shazer met betrekking tot probleemoplossing. In hun praktijk (BFTC) ontwikkelden zij vanaf 1978 de Solution Focused methode. In de veertig jaar hierna is deze methode verder ontwikkeld en wordt nu wereldwijd succesvol ingezet bij coaching.
De Oplossingsgerichte methode onderzoekt in een kort traject de veranderbehoefte van de cliënt en legt dan de focus op het vinden van oplossingen voor het probleem. De coach gaat uit van jouw positieve wil als cliënt om je probleem aan te pakken. We onderzoeken dus niet, zoals sommige andere methoden doen, eindeloos de negatieve oorzaken van het probleem.

Jij bent, als gezond denkend mens met al je kwaliteiten, zelf goed in staat om samen met de coach je veranderbehoefte te onderzoeken en duidelijk te krijgen wat voor mogelijke oplossingen voor jou kunnen werken. De coach helpt je ontdekken wat voor jou het beste werkt en laat je zien hoe je daar meer van kunt doen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor dit proces, de coach helpt je om de klare lijn hierin te ontdekken.

 

Wat bieden wij aan?

Personal Coaching
Je wilt meer uit je leven halen en samen met de coach werk je aan een juiste balans tussen presteren en ontspannen. We letten hierbij onder meer op je zelfvertrouwen, je productiviteit en je sociale vaardigheden.

Loopbaan Coaching
Met de coach onderzoek je je carrière mogelijkheden. We kijken bijvoorbeeld hoe je binnen je huidige werk optimaal kunt functioneren, of onderzoeken de mogelijkheden voor een nieuwe baan.
De Loopbaan Coaching is zeer goed inzetbaar als er sprake is van een Outplacement traject.

Executive Coaching
Voor een manager of leidinggevende is het prettig om te kunnen sparren met een coach, die met hem/haar onderzoekt wat de veranderbehoefte is en hoe het eigen talent en de persoonlijke kwaliteiten zo effectief mogelijk kunnen worden ingezet binnen en buiten het bedrijf.

Conflict oplossing
Bij conflicten met een andere partij kan coaching helpen in die situaties waar mediation geen oplossing biedt, of waar de andere partij niet wil deelnemen aan een mediationtraject.

Our coaching services are also available in English.

Natuurlijk is het lastig om op basis van wat je op een website leest een keuze te maken en te weten wie voor jou de juiste coach is.
Het eerste gesprek met je coach is daarom bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos. Na dit gesprek beslis jij of je de juiste coach gevonden hebt en of je met hem door wilt gaan.

 

Meer weten?
Als je meer wilt weten over Oplossingsgericht Coachen en wat het voor jou kan betekenen in je carrière of in je persoonlijke leven, dan kun je hieronder het contactformulier invullen of direct bellen voor het plannen van jouw kennismakingsgesprek.

 

Oplossingsgericht Coachen in het kort:

  • Kosteloos kennismakingsgesprek – start van de vertrouwelijkheid
  • Eerste coaching gesprek – vaststellen veranderbehoefte en ondertekening contract
  • Vaststellen van je doel, begeleiding in het proces en monitoren van de vooruitgang
  • Ga ervan uit dat een coachingstraject gemiddeld uit drie tot vijf sessies zal bestaan

Als u meer informatie wilt, kunt u uw gegevens hieronder achterlaten. Wij reageren binnen één werkdag. Voor spoedeisende zaken kunt u direct bellen met 06-42199321.